Våra vanligaste frågor

Rörligt avtal eller timprisavtal?

Rörligt avtal
Med ett rörligt avtal faktureras du ett snittpris av elpriset varje månad. När på dygnet du förbrukar din el påverkar inte priset alls. Hos oss har du rörligt avtal som standard.

Timprisavtal
Med timprisavtal ändras elpriset timme för timme. Det ger dig möjlighet att sänka dina kostnader genom att förbruka din el när den är som billigast (vanligtvis på natten). Men du kan istället råka höja dina kostnader genom att brassa på bastun, ladda bilen eller mysa av golvvärmen när elen är som dyrast.
Ditt nätbolag ansvarar för att mäta din elförbrukning. Som standard görs det månadsvis. Med timavläsning kan du följa din förbrukning per dag och timme.

Teckna timprisavtal hos oss.
Maila oss på [email protected] för att teckna timprisavtal, därefter anmäler vi till din nätägare så de rapporterar din förbrukning per timme. Som standard görs det månadsvis. Med timavläsning kan du följa din förbrukning per dag och timme.

Vad kostar det?

Det beror såklart på hur du bor och hur mycket el du gör av med. Om du har en hyfsad koll på din förbrukning kan du enkelt räkna ut vad det kostar här. Vi har inga dolda tillägg, utan en låg månadsavgift som baseras på din årsförbrukning. Vi garanterar att det är billigare än det du har idag.

Hur fungerar Rebels prisgaranti?

Allt du vill veta – och lite till – kan du läsa här.

Kan vem som helst teckna elavtal och hur går det till?

Självklart kan vem som helst, utom Donald Trump teckna! Det gör du enkelt här. Därefter sköter vi allt det tråkiga.

Jag ska flytta? Hur gör jag?

Vad det gäller flytten bör du skaffa flyttkartonger och ringa alla kompisar. Vad det gäller elen så tecknar du bara ett nytt elavtal med Rebel här. Sen hjälper vi dig med resten. Utom att bära kartonger.

Varifrån kommer elen ni köper in?

Till och med sista mars kommer det från sol, vind och vatten. Från och med 1 april 2023 kommer det från sol, vind, kärnkraft och vatten. Det är dessutom prisgaranti. Nytta och nöje.

Går det att teckna avtal som företag eller förening?

Sure thing, Chefen. Kontakta oss på [email protected] så fixar vi det. Du får bra pris, kompis

Hur fakturerar Rebel?

Din faktura kommer en gång varje månad, men inte som ett brev på posten. Den kommer i ett mail och du betalar i efterskott.

Efaktura, autogiro och andra betalsätt, hur fungerar det?

Din första faktura får du via mail (wow, framtiden), där kan du sedan välja att betala direkt, via swish, aktivera efaktura och autogiro. Du söker på Ren Enkel Billig El i din internetbank för att lägga till oss för e-faktura. Tandguld tar vi tyvärr inte emot.

Varför får jag en faktura från min nätägare?

För att få el hemma i eluttagen måste du ha avtal både med en elleverantör och områdets nätägare. Det är knäppt men sant.

Det är strömavbrott! Vem ska jag kontakta?

Nej, va jobbigt! Då ska du kontakta NÄTÄGAREN, det vill säga de som skickar den andra fakturan du får varje månad. De äger kablarna, ansvarar för detta och kan hjälpa dig.

Kakor och guds gåva till mänskligheten GDPR hur funkar det hos Rebel?

Det funkar toppen, tackar som frågar. Läs ännu mer här

Vad säger det finstilta, bindningstid och läskiga villkor?

Inte mycket, ärligt talat. Vi har ingen bindningstid och enkla villkor. Om du har sömnsvårigheter så kan du läsa rubbet här.

Jag har solceller, kan jag sälja mitt överskott till Rebel?

Japp vi drar av ditt överskott mot din förbrukning på fakturan. Grattis till panelerna, förresten. Läs mer om hur vi hanterar det här.

Jag har hittat billigare el på en prisjämförelsesajt. Hur kan ni säga att ni är billigast?

På prisjämförelsesajter lockar elbolagen med kampanjpriser. De brukar gälla i ett antal månader och sen justeras det till ett i bästa fall ordinarie pris. Vi håller inte på med sådant. Hos oss får du garanterat billigare el utan smyghöjningar. Vi är och kommer därför att vara billigast över tid. Så om du inte älskar att läsa finstilta elavtal och hovra över prisjämförelsesajter i tid och otid så ska du välja oss.